Karlovarský kraj navštívil náměstek ministra školství

0

jiří nantl, karlovarský kraj


Náměstek ministra školství Jiří Nantl zavítal do Karlovarského kraje. Na krajském úřadě se setkal s radním pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřichem Čermákem, s vedením odboru školství a také s ředitelkou krajské pobočky České školní inspekce.

Hlavním bodem jednání byl připravovaný dlouhodobý záměr vzdělávání, a to nejen na úrovni celostátní, ale také krajské, zejména s ohledem na posilování všeobecné složky ve vzdělávání. Pro některé typy škol v Karlovarském kraji se jako vhodnou cestou jeví lycea, která budou akcentována. V podmínkách regionálního školství pak dojde k posílení části odborných oborů o všeobecnou složku vzdělávání, především ve funkčních gramotnostech. Výhodou takového oboru i nadále zůstane propojení s odborně zaměřeným vzděláváním. 

Dalším diskutovaným tématem byla potřeba neustálého vzdělávání učitelů a ředitelů. Vedle běžného rozšiřování profesních schopností byly navrhovány i jiné formy rozvoje pedagogických pracovníků jako budoucích pedagogických lídrů. Těm by mohl například pomoci mentoring úspěšných lidí z byznysu nebo ukázky příkladů dobré praxe. 

Zdroj: TZ Kr-Karlovarsky.cz



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář