Chebsko: Přepravované osobní vozidlo se nacházelo v mezinárodním pátrání

0

celní správa, celníci, cheb, sokolov, d6, dálnice, dálnice d6, chebsko, region, západ


Karlovarští celníci při běžné kontrole zjistili, že přepravované osobní vozidlo na autopřepravníku se nachází v databázi Schengenského informační systému (SIS).

Na konci minulého týdne hlídka karlovarských celníků vytipovala ve večerních hodinách na silnici R6 (ve směru Sokolov – Cheb) ke kontrole dodávkové vozidlo, jež přepravovalo na specializovaném přívěsu osobní vozidlo Audi A7 Sportback. Dodávku řídil rumunský řidič, 5 spolujezdců bylo stejné národnosti. 

Celníci vyzvali řidiče k předložení dokladů od dodávkového i přepravovaného vozidla, následně provedli fyzickou kontrolu obou vozidel s negativním výsledkem. 

Lustrací v databázi Schengenského informační systému (SIS) však bylo zjištěno, že přepravované osobní vozidlo je v pátrání (věc hledaná za účelem jeho zabavení). Z tohoto důvodu hlídka karlovarských celníků kontaktovala Policii ČR, jejíž příslušníci si případ převzali k dalšímu šetření. Celníci setrvali na místě kontroly až do odtažení zajištěného vozidla z důvodu poskytnutí součinnosti PČR. 

Zdroj: Celní správa



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář