2001 – Sokolov: Výstava přibližuje život obyčejných Indů (TV Západ)

0

2001, archiv, sokolov, výstava, obyčejní indové, život, zámeček, cestovatelé, václav žáček, petr pupík, tomáš kapucián, rituály, památky


Až do 17. června probíhá v prostorách sokolovského muzea v místním zámečku výstava trojice mladých cestovatelů Václava Žáčka, Tomáše Kapuciána a Petra Pupíka nazvaná Indie a Indové. Vedle mnoha zajímavých předmětů je zde k vidění více než stovka barevných fotografií, které vznikly během společné cesty v loňském roce a při celé řadě dřívějších individuálních návštěv této země.

Výstava se snaží přiblížit především běžný život obyčejných Indů, a to jak v přelidněných velkoměstech, tak i na vesnicích. Jsou zde proto zachyceny některé typické rituály jako kupříkladu pálení mrtvých na dřevěných hranicích. 

Celá jedna místnost je také věnována zdejšímu nejrozšířenějšímu náboženství – hinduismu. Nechybí pochopitelně ani fotografie zachycující indickou krajinu, historické památky či posvátná města. K dokreslení atmosféry je pak v zadní místnosti nainstalováno typické chudinské přístřeší, ve kterých dodnes žije mnoho obyčejných Indů. 



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář