Žalmanov: V noci došlo k vážné dopravní nehodě. Devět zraněných

Krátce po půlnoci z úterý na středu havarovala na silnici I/6 mezi Žalmanovem a Bochovem dodávka, ve které v době nehody jelo devět lidí. Nehoda se stala v místě, kde se opravuje most.

dezinfekce

Auto narazilo do zábran před místem opravy a převrátilo se. Právě poslední zábrana zamezila tomu, aby auto spadlo z mostu dolů. Většina cestujících se dokázala z auta dostat sama, tři osoby museli přivolaní hasiči vyprostit, a to s použitím hydraulických vyprošťovacích nástrojů.

Na místě zasahovali hasiči ze tří jednotek, vyproštění všech osob trvalo přes půl hodiny. Posádky záchranné služby si převzaly všech devět zraněných cestujících z dodávky, pro nejvážněji zraněného přivolala záchranná služba na místo vrtulník. Prostor pro přistání připravili hasiči u místa nehody.

Po vyšetření příčiny nehody ze strany policie asistovali hasiči u převrácení a naložení auta na odtahovou službu. V místě dopravní nehody je kvůli opravám uzavírka, běžného provozu po objízdných trasách se tak nehoda nedotkla.

Dle aktuálních informací Policie ČR vjel řidič do uzavřeného úseku silnice 1/6 - viz níže.

Ve středu dne 6. června 2018 krátce po půlnoci došlo na silnici 1/6 mezi Bochovem a Žalmanovem k vážné dopravní nehodě.

Řidič ve věku 38 let řídil nákladní vozidlo značky Opel, ve kterém vezl dalších 8 spolucestujících. V místě, kde je v současné době uzavřen úsek silnice 1/6 z důvodu opravy mostu, zřejmě nerespektoval přechodné dopravní značení a do tohoto úseku vjel. Zde narazil s vozidlem do vytvořených zábran ze sypkého materiálu umístěných před místem opravy mostu, přičemž došlo k jeho převrácení. Při dopravní nehodě utrpěl řidič těžké zranění, se kterým byl letecky transportován do nemocnice. Zbylá posádka utrpěla lehčí zranění, se kterými byla ošetřena v nemocnici. Přesná příčina dopravní nehody je předmětem dalšího šetření.


Zdroj: HZS Karlovarského kraje
            Policie ČR

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy