Začala dlouho očekávaná stavba dvou nových úseků D6

V úterý 12. prosince začala výstavba dvou nových úseků dálnice D6. Jedná se o silniční úsek Nové Strašecí - Řevničov a obchvat Řevničova. Stavbu nechává provést Ředitelství silnic a dálnic ČR.

dezinfekce

Zahájení staveb se zúčastnil ministr dopravy Dan Ťok, hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová, starostové dotčených měst a obcí i další hosté.

Podle generálního ředitele ŘSD Jana Kroupy je kvůli zvyšující se dopravní intenzitě současná silnice I/6 nevyhovující jak z hlediska plynulosti, tak především bezpečnosti dopravy.

„V celém úseku od Prahy až ke státní hranici s Německem tedy ŘSD připravuje dálnicí D6, která bude vyhovovat současným dynamicky se rozvíjejícím přepravním potřebám celého regionu. Dálnice D6 má v tuto chvíli celkem 90 kilometrů a dnes zahajujeme výstavbu dalších deseti. Na přípravě zbývajících 75 kilometrů v současné době intenzivně pracujeme, např. hned začátkem příštího roku máme v plánu začít budovat obchvat obce Lubenec. Zbývajících osm dálničních úseků bychom chtěli zahájit během následujících pěti let,“ představil plány na pokračování výstavby dálnice D6.

I když se nově zahajované stavby úseků D6 nacházejí mimo Karlovarský kraj, pro region mají velký význam.

„Pokračování dostavby D6 je pro náš kraj klíčové, jsme jedním ze tří strukturálně postižených regionů v republice, proto bychom přednostně měli mít řešené napojení na českou dálniční síť, aby se k nám dostali investoři, usnadnili jsme firmám přepravu zboží a výrobků, lázeňským hostům a turistům návštěvy kraje. Mám velkou radost, že se nyní daří naplnit náš slib a pokračovat ve stavbě, i když zatím mimo náš region. Dík za to patří panu ministru Ťokovi i starostům dotčených obcí. Mé poděkování směřuje i ke všem ostatním, kteří se zúčastnili složitých jednání, povolovacích procesů a dalších aktivit, jež s vybudováním D6 souvisí. Už teď se moc těším, až obchvat Řevničova a silniční úsek Nové Strašecí - Řevničov budou hotové. A budu netrpělivě očekávat zahájení stavby první etapy obchvatu Lubence. Tyto úseky by měly být dostavěny v roce 2020. Za sebe musím říci, že nepolevím ve svém úsilí o to, aby k nově zahajovaným stavbám na D6 brzy přibyly další," uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová.

Nově budovaný úsek D6 Nové Strašecí – Řevničov bude dlouhý 5,6 kilometrů, náklady na výstavbu dosáhnou okolo 745 milionů korun. Obchvat Řevničova má 4,2 kilometry a jeho cena činí 1,1 miliardy korun. Obě stavby jsou spolufinancovány v rámci Operačního programu Doprava 2014 – 2020 z Fondu soudržnosti. Dokončeny by měly být v srpnu roku 2020.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy