Vernéřov: Rekonstrukce hráze rybníku zdárně pokračuje

Ve Vernéřově už několik měsíců pokračují stavební úpravy na hrázi rybníku, nacházejícího se u křižovatky silnic na Horní Paseky a Mokřiny.

dezinfekce

Dne 11. září se na stavbě konal kontrolní den, na kterém bylo mj. konstatováno, že akce probíhá v souladu s dohodnutými termíny. Dílo má být dle smlouvy hotové do konce tohoto roku. Stavbu provádí vítěz výběrového řízení, společnost ODEHNAL-STAVO, s.r.o. Podhradí. Cena díla je 4,5 miliónu korun (bez DPH).

Kromě úprav hráze a bezpečnostního přelivu se zde rekonstruuje také odtokové koryto. Po úpravách by hráz rybníku a přeliv měly svou konstrukcí a kapacitou zvládnout i stoletou vodu.

Úpravy hráze jsou nutné kvůli tomu, že povodňové riziko pod hrází rybníku skutečně hrozí. Je způsobeno nedostatečnou kapacitou nyní upravovaného bezpečnostního přepadu nádrže a současně nedostatečnou bezpečností díla samotného rybníku. Rekonstrukcí přelivu se zlepší protipovodňová ochrana obcí Vernéřov a Dolní Paseky.

Stavba je podpořena dotací z Operačního programu životní prostředí, prioritní osy Zlepšování kvality vody a snižování rizika povodní. Dotace bude činit 85 % nákladů, zbytek, 15 %, financuje město Aš ze svého rozpočtu.


Zdroj: město Aš

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy