Včera byla slavnostně zahájena modernizace stanice Cheb

Poklepem na kolejnici byla včera za účasti hejtmanky Jany Vildumetzové a náměstka hejtmanky Dalibora Blažka slavnostně zahájena modernizace stanice Cheb, která je nejvýznamnějším železničním uzlem v celém Karlovarském kraji.

dezinfekce

Investorem stavby s předpokládanými celkovými náklady přesahujícími půl miliardy korun je Správa železniční dopravní cesty (SŽDC). 

Největším přínosem pro cestující v tomto frekventovaném železničním uzlu bude vybudování výtahů, díky kterým se dostanou bezbariérově na všechna nástupiště. Ta budou v celé délce vybavena vodicími liniemi pro nevidomé a bezpečnostními a signálními pásy. Rekonstrukcí projde také jejich zastřešení a stávající podchod. Projekt dále zahrnuje práce na železničním spodku a svršku, jejichž součástí bude mimo jiné i vložení nových výhybek, které navíc získají elektrický ohřev. Rychlost vlaků projíždějících osobním nádražím se následně zvýší z 60 na 80 km/h. 

Stavba je spolufinancovaná Evropskou unií z programu Nástroj pro propojení Evropy (CEF). Dokončena bude v září příštího roku.


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy