V sobotu se uskuteční Probouzení Krušnohorských medvědů

Tradičně by si mělo každé dítě s sebou vzít med a řízky - aby bylo možno medvědy po dlouhé zimě nakrmit, aby neměli hlad.

dezinfekce

Doprava: Vlakem z Karlových Varů do Nové Role
Cíl: Smolné Pece
Délka trasy: 4,5 km
Datum: Sobota 13. dubna v 9.30 hodin

"Probouzení Krušnohorských medvědů se uskuteční v sobotu 13. dubna. Sraz účastníků je v 9.30 hodin na dolním karlovarském nádraží, odkud jede vláček v 9.47 hodin ve směru na Potůčky. Protože je zrovna výluka, jede z dolního na horní nádraží autobus. Kočárek se vejde do tohoto náhradního autobusu pouze jeden, tak bych maminky s kočárky poprosil, aby nastoupily ve stanicích po cestě. Lze totiž přistoupit rovněž na horním karlovarském nádraží (9.53) a na zastávce ve Staré Roli (9.47). Pojedeme do Nové Role (10.04). Je dobré se na nádražích individuálně domluvit mezi sebou a pořídit si levnější skupinovou jízdenku. I když nejedeme daleko a jízdné není drahé, tak lze nějakou korunu takto ušetřit. České dráhy o nás vědí a nasadí větší vlak," uvádí náčelník Voleman.

"V Nové Roli půjdeme z nádraží málo frekventovanou Nádražní ulicí, za restaurací U Petra překročíme doleva most přes Rolavu. Pozor, vede tudy hlavní silnice. Je třeba, aby si rodiče své děti ohlídali, účast na akci je totiž na vlastní nebezpečí. Za mostem se vydáme do kopce do Hřbitovní ulice, ale na hřbitov nepůjdeme, ale doleva na severozápad k lesní školce a dál po stejné cestě, až narazíme na zelenou turistickou stezku. Tu budeme následovat doprava po stejné cestě. Zhruba po 400 metrech odbočuje zelená z cesty doprava, pokud bude sjízdná pro kočárky, budeme se jí držet. Pokud ne, půjdeme dál po cestě, protože ta se po asi 500 metrech zase na zelenou napojuje. Počítám, že před Smolnými Pecemi narazíme na medvědy," uvádí dále.

"Tradičně by si mělo každé dítě s sebou vzít med a řízky, abychom mohli medvědy po dlouhé zimě nakrmit, aby neměli hlad. Cestou za nimi si připomeneme nebo složíme nějaké básničky či písničky, abychom mohli s jejich pomocí medvědy probudit. Děti vybavené dobrotami pro medvědy půjdou v první řadě. Hudební nástroje jsou vítány a těšíme se na produkci, skoro stejně jako medvědi samotní. Krátce po startu budu vybírat dvacet třicet korun za dítě. Startovné bude použito na pořízení pokladu, který budou děti po probuzení medvědů hledat. V pokladu budou tradičně cukrovinky a ovoce, chybět nebude opět banánovník. Je třeba prosím pěkně dopředu vědět, kolik nás asi bude, od toho se bude odvíjet velikost dopředu pořízeného pokladu a náklady na jeho pořízení," vysvětluje Voleman.

"Akce vyvrcholí na návsi ve Smolných Pecích, kde o nás starosta ví. Je tam ohniště, ke kterému děti cestou z lesa nanosí dřevo. Tatínci si cestou vyrobí pro své rodiny pruty na opékání. Na ohni si opečeme přinesené vuřty. Na místě je moderní dětské hřiště s oplocením. Hospoda stojí hned vedle. Hostinský o nás ví, otevře kvůli nám již před polednem a bude mít k zakoupení připravené občerstvení v podobě nápojů, jako třeba kávy, limonády nebo piva pro tatínky, popř. maminky," dodává.

"Z návsi se každý rozejde do svých domovů po vlastní ose. Doporučuji opět jízdu vlakem. Asi kilometr z kopce je od návsi vlaková stanice Nová Role - zastávka. Vlaky odsud směr Karlovy Vary odjíždějí: 13.23, 14.20, 15.47, 17.23, 18.23, 20.23, 21.43 a 22.31. Dejte mi prosím zpětně vědět, kdo se přidá a v jakém počtu. Sdílejte, prosím, tyto instrukce, ať nás je pořádná parta a medvědi si na nás netroufnou, i když budou hladoví," děkuje na závěr náčelník Voleman.


Zdroj: Náčelník Voleman


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy