Dnes začíná Netopýří noc u dolu Jeroným

V pátek 30.8. od 20 hodin začíná Netopýří noc u dolu Jeroným. Dorazit ale můžete už dříve a prohlédnout si podzemí unikátního středověkého důlního díla Jeroným.

dezinfekce

„Kromě běžných časů prohlídek v 10, 11, 13, 14, 15 a 16 hodin jsme připravili na tento den ještě mimořádné večerní prohlídky v 17, 18 a 18:30. Vstup je vždy maximálně po 10 osobách ve skupině,“ uvedl Michael Rund. 

Důl Jeroným najdete mezi Krásnem a Podstráním na Sokolovsku a dopravíte se sem nejlépe vlastním automobilem (možnost parkování). 

„Od 20 hodiny nás čekají přednáška o životě netopýrů. Zhruba po 21 hodině očekáváme, že ukážeme již první odchycené netopýry, chytat se ale bude po celou noc až do do brzkých ranních hodin. Přestože úspěšnost odchytu závisí do značné míry na počasí, akce se bude konat za každého počasí. Nezapomeňte vzít si proto sebou baterku a teplé oblečení,“ sdělil dálle organizátor Přemysl Tájek.

Návštěvníci si budou moci zblízka prohlédnout živé netopýry chycené do sítí, slyšet jejich hovory během letu díky zvukovému detektoru a dozvědět se řadu zajímavých informací o způsobech výzkumu a ochrany těchto ohrožených létajících savců.


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
30.08.2019 08:00




0 +
 

Hlavní zprávy