Region: Dopravně bezpečnostní akce

Během posledního týdne letních prázdnin ve snaze snížit dopravní nehodovost a její následky proběhla v Karlovarském kraji ve dnech 27. až 29. srpna letošního roku celorepubliková dopravně bezpečnostní akce.

dezinfekce

Policejní hlídky se v průběhu akce zaměřily zejména na kontrolu dodržování stanovené rychlosti, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy, technický stav motorových vozidel, požívání alkoholických nápojů a návykových látek u řidičů a na dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů.

Policisté ze služby dopravní a pořádkové policie zkontrolovali téměř 1 700 vozidel a zjistili 369 přestupků. Nejčastěji řidiči porušili rychlost, a to celkem v 175 případech. Dalšími nejčastějšími přestupky byl nevyhovující technický stav vozidel v 33 případech nebo ve 27 případech nepoužití bezpečnostního pásu. Dvacítka řidičů nepředložila policistům doklad o pojištění odpovědnosti a pětice řidičů usedla za volant pod vlivem alkoholu či návykové látky.

Během dopravně bezpečnostní akce, do které bylo zapojeno 150 policistů, se podařilo vypátrat dvě hledané či pohřešované osoby.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy