V Karlovarském kraji bude sloužit další sociální automobil pro zrakově postižené

Slavnostního předání sociálního automobilu značky Dacia Dokker, který je určený pro potřeby zrakově postižených, se včera v Karlových Varech zúčastnili sponzoři, zástupci měst a obcí i jednotlivci, kteří projekt podpořili. Na financování vozidla se podílelo kolem třiceti sponzorů, mezi nimi bylo i město Cheb.

dezinfekce

Zcela nový vůz značky Dacia Dokker nyní budou využívat zaměstnanci TyfloCentra Karlovy Vary, které pomáhá osobám se zrakovým postižením v Karlovarském kraji.

Podle slov ředitelky TyfloCentra Karlovy Vary Pavlíny Liškové se jedná již o dvanáctý automobil v Karlovarském kraji, který díky spolupráci s poděbradskou reklamní agenturou Kompakt s.r.o. pomáhá lidem se zrakovým handicapem. „Sociální automobil“ je nejprestižnějším projektem této agentury, která se snaží o vytvoření a obnovu vozového parku v zařízeních, která svou činnost zaměřila na výchovu, vzdělávání, rehabilitaci a integraci handicapovaných lidí.

Z nového vozidla se netěší pouze zaměstnanci TyfloCentra Karlovy Vary, ale především klienti. Těm se díky vozidlu bude lépe dostávat k lékaři, na úřady, do zaměstnání nebo na kulturní akce.


Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy