Třebeň, Nebesa: Ujížděl policejní hlídce. Ve vozidle měl téměř 600 tisíc kusů cigaret

V dopoledních hodinách dne 2. května si v obci Třebeň všimla hlídka Obvodního oddělení Františkovy Lázně vozidla značky Renault, který jede značně vysokou rychlostí. Proto se policisté za vozidlem vydali a za pomoci zvláštního výstražného světelného a zvukového zařízení společně s nápisem „Stop Policie“, ho chtěli zastavit.

dezinfekce

Řidič vozidla značky Renault však místo toho, aby zastavil, zvýšil svoji rychlost a začal policistům ujíždět směrem na město Aš. Když si hlídka radiostanicí zavolala další posily, zahlédla uvedené vozidlo hlídka z Obvodního oddělení Aš, která se připojila k pronásledování. Na silnici směrem na obec Nebesa pak řidič vozidla Renault zastavil a utíkal do lesa. Právě v lesním porostu byl pak zadržen policisty z Aše.

Při následném šetření bylo zjištěno, že muž, který hlídce ujížděl a pak i utíkal, byl osmadvacetiletý cizinec. A k tomu, aby nerespektoval pokynů Policie České republiky, měl důvod. Na vozidle totiž byly umístěny registrační značky patřící na jiné vozidlo, a to z důvodu, že vozidlo, které řídil, bylo odhlášeno z provozu. To ale nebyl jediný a ani jeho největší důvod.

Kriminalisté totiž během prověřování provedli na základě trestního řádu prohlídku jiných prostor, v tomto případě vozidla značky Renault, při které našli přes 450 tisíc kusů nekolkovaných cigaret a téměř 150 tisíc kusů cigaret s tabákovými nálepkami Běloruska.

Osmadvacetiletému cizinci pak kriminalisté sdělili podezření ze spáchání přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. Cizinec je v současné době umístěn v policejní cele a v nejbližší době bude předán Okresnímu soudu v Chebu, který bude rozhodovat o jeho trestní odpovědnosti.

nprap. Bc. Michal Žáček

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy