Společná jednání se starosty o dostavbě D6 pokračují

O aktuální situaci ohledně dostavby dálnice D6 a o dalších plánech na její dokončení společně jednali zástupci Karlovarského kraje, představitelé měst a obcí po trase D6 s vedením Ředitelství silnic a dálnic ČR.

dezinfekce

Na trase dálnice D6 se v současnosti buduje obchvat Lubence, který bude dokončen v srpnu letošního roku. Připravuje se ale i stavba dalších úseků.

„Jsem rád, že se nám podařilo navázat na tradici pravidelného předávání informací starostům měst a obcí po trase dálnice D6. Dnes se mimo jiné zajímali o to, zda bude nový úsek obchvatu Krušovic osazen protihlukovými stěnami, totéž zaznělo z Hořesedel. Závisí to vždy na provedené hlukové studii, která vyhodnotí měření a nezbytná opatření. V případě Krušovic se měření bude provádět znovu,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jan Bureš, který se jednání účastnil.

Kromě prací na obchvatu Lubence aktuálně pokračuje výběrové řízení na dodavatele stavby přeložky v Krupé. Se zahájením stavby se podle ředitele karlovarského pracoviště Ředitelství silnic a dálnic Lukáše Hnízdila počítá v pololetí tohoto roku. Na konci roku 2021 se pak zahájí výběrové řízení na zhotovitele obchvatu Hořoviček a Hořesedel. 


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy