Sokolovsko: Zpronevěřila přes sto tisíc

Kriminalisté z Oddělení hospodářské kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání 23leté ženy ze Sokolova, kterou obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu zpronevěra.

dezinfekce

Obviněná žena jako zaměstnankyně restaurace v malé obci na Sokolovsku, kde je možné i sázet na sportovní utkání, byla pověřená k příjmu sázek. V období od srpna do listopadu si měla z poklady z přijatých sázek přisvojit finanční hotovost v celkové výši přes 50 000 Kč, které následně použila pro svou potřebu. V měsíci říjnu si měla po předchozí domluvě a společným jednáním s další ženou přisvojit z výherních automatů částku v celkové výši téměř 60 000 Kč. Celkem tak svým jednáním způsobila škodu přes 110 000 Kč.

Jelikož způsobila větší škodu, hrozí jí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až pět let. 

Také policisté na Obvodním oddělení v Rotavě sdělili podezření ze spáchání přečinu zpronevěra 39letému muži ze Sokolovska. Tomu byla v měsíci březnu svěřena finanční hotovost, výplata od zaměstnavatele v SRN, kterou měl dle ústní dohody do následujícího dne předat 50leté ženě, která byla v pracovní neschopnosti a nemohla si tudíž výplatu v SRN vyzvednout. Podezřelý muž však do současné doby finanční hotovost i přes opakované urgence nevrátil a poškozené ženě tak měl způsobit škodu v celkové oznámené výši kolem 25 tisíc korun.

V případě prokázání viny může být potrestán odnětím svobody až na dva roky.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 10.04.2018 12:00




0 +
 

Hlavní zprávy