Sokolovsko: Řídil na cizí kartu řidiče

Sokolovští kriminalisté sdělili 59letému řidiči podezření ze spáchání přečinu neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací.

dezinfekce

V sobotu dne 19. srpna krátce před druhou hodinou ranní si všimla hlídka Odboru služby dopravní policie nákladního vozidla značky Volvo s nákladním návěsem značky Schwarzmüller, které řídil 59letý řidič, od sjezdu z dálnice D6 na 143 km ve směru na Karlovy Vary. Hlídka nákladní soupravu zastavila a provedla silniční kontrolu. Při té policisté zjistili protiprávní jednání, kdy řidič při jízdě v tachografu vozidla neoprávněně užil kartu řidiče vydanou na jiné jméno. Tímto měnil data o dodržování své povinné bezpečnostní přestávky v jízdě zaznamenávaná na kartu řidiče a do paměti digitálního tachografu. Přes zákonem uloženou povinnost tedy svou přestávku v jízdě neuskutečnil.

Sokolovští kriminalisté sdělili 59letému řidiči podezření ze spáchání přečinu neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací. Za tento trestný čin mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy