Sokolovsko: Prodával drogy a řídil v zákazu

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání místního dvaatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

dezinfekce

Obviněný měl od poloviny minulého roku několika lidem prodávat nebo bezplatně poskytovat drogu pervitin. Například teprve šestnáctiletému mladíkovi měl na různých místech v Sokolově prodat pervitin ve 25 případech. Své tehdy teprve dvacetileté přítelkyni měl pervitin v několika případech poskytnout bezplatně, ale několikrát také za finanční prostředky.

Na začátku ledna letošního roku měl v dopoledních hodinách obviněný muž řídit osobní automobil značky Opel. Když v Sokolově projížděl kolem policistů, tak si měl před nimi rukou překrývat obličej. Policisté automobil následně zastavili. Při silniční kontrole zjistili, že muž má až do února roku 2024 zákaz řízení všech motorových vozidel. Následně byl policisty vyzván, aby se podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Testu se podrobil a jeho výsledek byl pozitivní na látku Amphetamin. Poté měl policistům předložit taštičku, ve které měl sáček se zelenou sušinou a sáček s bílou krystalickou látkou. Prohlídkou vozidla bylo poté ještě nalezeno a zajištěno několik dalších sáčků s bílou krystalickou látkou, které měl muž poschovávané v různých prostorech.

V pátek 8. května 2020 byl v ranních hodinách muž policisty zastaven opět v osobním automobilu značky Opel. Při silniční kontrole kromě toho, že měl stále platný zákaz řízení všech motorových vozidel, tak měl opět pozitivní orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek, konkrétně na látku Amphetamin. Kromě toho měl klást odpor a odmítat policistům předložit předepsané doklady potřebné k řízení a provozu vozidla. Muž byl zadržen a převezen na obvodní oddělení k dalším úkonům.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 13.05.2020 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy