Sokolovsko: Pervitin vyráběl v zapůjčené garáži

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 25 a 35 let ze Sokolovska, které obvinili ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

dezinfekce

Pětatřicetiletý obviněný muž měl nejméně od října loňského roku do února letošního roku na Sokolovsku vyrábět a následně darovat dvěma osobám drogu zvanou pervitin, ačkoliv neměl zvláštní oprávnění k zacházení s omamnými a psychotropními látkami. 

Pětadvacetiletý muž měl svému známému několikrát zapůjčit prostory garáže, přičemž mu sdělil, že bude uvnitř opravovat nábytek. Za každé půjčení garáže daroval pětadvacetiletému muži pervitin. 

Sokolovští kriminalisté se případem usilovně zabývali a ve spolupráci se zásahovou jednotkou Krajského ředitelství Plzeňského kraje pětatřicetiletého muže ve středu 29. března krátce po jedné hodině ranní v garáži zadrželi přímo při výrobě pervitinu. Následně na místě zajistili vybavení, na kterém muž pervitin vyráběl. 

V garáži se v tu dobu také nacházel pětadvacetiletý muž a třiatřicetiletá žena, kteří před příchodem do garáže nevěděli, že jejich známý v garáži vyrábí drogu zvanou pervitin. Oba dva byli na místě také zadrženi. Následně ještě kriminalisté provedli ohledaní místa bydliště pětatřicetiletého muže, během které nalezli a zajistili střelnou zbraň, jejíž funkčnost je předmětem dalšího zkoumání. 

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného pětatřicetiletého muže, do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž, který byl v minulosti několikrát soudně trestán, vzat do vazby. Mladší muž byl propuštěn ze zadržení a jeho vyšetřování probíhá na svobodě. Žena byla taktéž po provedených úkonech propuštěna ze zadržení. 

V případě prokázání viny oběma mužům hrozí trest odnětí svobody až na pět let. 

nprap. Jan Bílek

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy