Sokolovsko: Opravy silnice na Jeroným se rozšíří (TV Západ)

Původní plány Karlovarského kraje na opravy komunikace od dolu Jeroným do Podstrání na Sokolovsku se rozšíří. Využijí se ušetřené peníze z pěti jiných zakázek na opravy silnic.

dezinfekce

„Na základě Akčního plánu, který schvaluje Rada a kde se jedná o akce, které jsou částečně financovány z EU, tak bylo uzavřeno pět smluv a z 550 milionů, které jsme měli k dispozici, jsme ušetřili přes 70 milionů. Proto jsme usoudili, že část, která se týká silnice 210, která vede ze Sokolova na Podstrání, že by se nedělala jenom část, která se týká úseku od dolu Jeroným směrem k Podstrání, ale že by bylo možné ještě udělat úsek, který zatím není hotový mezi lomem Vítkov a nahoru na tu cestu směrem na Podstrání, kde nebyly dořešené majetkoprávní vztahy,“ popsal náměstek hejtmana Karlovarského kraje Karel Jakobec. 

Z původního objemu ve výši zhruba 48 milionů korun se do oprav vloží až 108 milionů. Komunikace spojující Sokolovsko s Mariánskolázeňskem přes Slavkovský les byla rekonstruována již v letech 2021 až 2022 v objemu 180 milionů korun. 

„Těch úseků se dělalo několik, dochází k celkové rekonstrukci celého toho území. Je to poměrně i komplikované, musí se stavět opěrné zdi, takže je to finančně poměrně náročné. A já jako Sokolovák jsem velmi rád, že tento úsek bude prodloužen a že se toho udělá mnohem víc, než jsme původně očekávali,“ dodal Jakobec. 

Na stavby vedoucí přes Chráněnou krajinnou oblast Slavkovský les s výskytem řady chráněných živočichů a rostlin by mohl Kraj získat dotaci okolo 92 milionů korun z Integrovaného regionálního operačního programu 2021-2027, priorita 3 – Rozvoj dopravní infrastruktury. Opravy mají probíhat od ledna roku 2025 do prosince roku 2026. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy