Sokolovsko: Na daních dluží přes milion

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání 67letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinu porušení povinnosti učinit pravdivé prohlášení o majetku.

dezinfekce

Obviněný muž měl v únoru 2019 obdržet výzvu od úřadu zabývajícím se financemi, aby ve lhůtě 15 dnů podal prohlášení o svém majetku. Poté, co správce daně vyčerpal všechny zákonné možnosti k vymožení nedoplatku, ani ve stanovené lhůtě prohlášení o svém majetku nepodal. Muž dluží na dani z přidané hodnoty, na dani z příjmů, na dani silniční dále také na dani z příjmů fyzické osoby a na příslušenství daně částku ve výši téměř 1 272 000 korun.

Za uvedený přečin hrozí 67letému muži v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na 3 roky.

Také kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Chebu zahájili trestní stíhání 40leté ženy z Aše, kterou obvinili ze spáchání přečinu porušení povinnosti učinit pravdivé prohlášení o majetku.

Nejméně do poloviny dubna tohoto roku nevyhověla a ani nijak nereagovala na doručenou výzvu Celního úřadu pro Karlovarský kraj k prohlášení o majetku. Ženě v případě prokázání viny může hrozit trest odnětí svobody až na tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.


nprap. Mgr. Soňa Podlahová
pprap. Eva Valtová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 23.07.2019 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy