Sokolovsko: Mladík okradl své příbuzné o téměř 100 tisíc

Policisté z Obvodního oddělení Kynšperk nad Ohří zahájili trestní stíhání dvacetiletého mladíka, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádeže. Obviněný měl být v sobotu 5. prosince letošního roku na návštěvě u svých příbuzných v jedné menší obci na Sokolovsku.

dezinfekce

Měl využít chvíle, kdy byl v bytě sám a po poničení uzamčených dveří měl vniknout do jedné z místností. Z volně položené pokladny měl odcizit finanční hotovost a také klíče od trezoru. Z toho měl poté odcizit další peníze. Následně měl místnost prohledat a odcizit ještě mobilní telefon, tablet a několik lahví alkoholu.

Svým jednáním měl mladík, který již byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen, čtyřiačtyřicetiletému muži způsobit škodu přibližně 100 tisíc korun.

Policisté se případem začali okamžitě zabývat a mladíka se podařilo zadržet o několik dní později v Plzni.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového činu dopustil za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 16.12.2020 13:30




0 +
 

Hlavní zprávy