Sokolovsko: Kradl v kanceláři i rodinném domě

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiatřicetiletého muže z Chomutovska, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody. Obviněný měl nejprve v první polovině února letošního roku vniknout do sídla jedné ze sokolovských společností.

dezinfekce

Tam měl prohledat kanceláře a z těch odcizit notebook, pracovní nářadí či několik náhradních klíčů od služebních osobních a nákladních automobilů. Následně měl v areálu za pomocí klíče odcizit také jedno z osobních automobilů, které bylo o několik hodin později vypátráno havarované poblíž Nového Sedla.

Zhruba o týden později měl obviněný vniknout do rodinného domu v Sokolově. Měl prohledat několik místností a na postel si připravit věci, které chtěl odcizit. Kromě bezdrátových sluchátek se mělo jednat například o kožené rukavice, elektronický paralyzér či bluetooth nabíječku. Při prohledávání domu byl ovšem vyrušen majiteli. Obviněný měl odcizit mobilní telefon a oknem z rodinného domu okamžitě utéct.

Svým jednáním měl obviněný muž způsobit celkovou škodu přibližně 100 tisíc korun.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

Muži, který byl již v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen, hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového činu dopustil za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy