Sokolovsko: Bez vědomí majitele prodal osobní automobil

Policisté z obvodního oddělení Sokolov - město sdělili podezření ze spáchání přečinu podvodu šestatřicetiletému muži ze Sokolovska.

dezinfekce

Podezřelý muž měl ve druhé polovině ledna letošního roku na jedné ze sociálních sítí nabízet k prodeji vozidlo značky Renault, jehož majitelem byl jeho příbuzný. Vozidlo měl následně bez jeho vědomí prodat pětačtyřicetileté ženě za částku 26 tisíc korun. Sepsanou kupní smlouvu s doklady a klíčem od vozidla měl podezřelý muž vložit do přihrádky vozidla. Žena si následně měla se svým přítelem vozidlo prohlížet, čehož šestatřicetiletý muž využil a dokumenty s přihrádky vyndal a nechal kupující s vozidlem odjet bez nich. 

Po příjezdu do místa bydliště měl ženu podezřelý muž kontaktovat s tím, že jí nepředal velký technický průkaz, přičemž žena zjistila, že původně vložená dokumentace ve vozidle chybí. Žena se tak s vozidlem vrátila zpět za šestatřicetiletým mužem, kdy se na místě také nacházel majitel vozidla. Ten uvedl, že své vozidlo prodávat nechtěl ani nechce. Žena se tak dožadovala vrácení finanční hotovosti, přičemž mu předala zpět klíče od vozu, aby mohl zajet pro finanční hotovost. Muž ale z místa odjel a už se nevrátil. 

Svým jednáním způsobil škodu přibližně 26 tisíc korun. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. 

nprap. Jan Bílek


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy