Sokolov: Zítra se ve městě uskuteční Jarní jarmark radosti

Jarní jarmark radosti připravila společnost Dolmen ve spolupráci se 2. Základní školou Rokycanova v Sokolově na sobotu 27. dubna. Dobročinná akce, jíž podporuje i Nadace Divoké husy, začíná v 10 hodin a potrvá do 17 hodin. Z výtěžku benefičního jarmarku budou zakoupeny komunikační pomůcky pro klienty chráněného bydlení, kteří neslyší nebo mají vážnou vadu řeči.

dezinfekce

Na co se mohou návštěvníci Jarního jarmarku radosti v budově „Centrálky“ těšit? Bude toho opravdu hodně… Nakupovat s dobrým pocitem můžete v mnoha obchůdcích. Například školáci osmáci budou prodávat palačinky a zmrzlinu, k mání budou konopné produkty, chybět nebudou rukodělné výrobky, vitrážové dekorace, lapače snů nebo ručně šité oblečení a spousta dalších věcí věcí přinášejících radost nebo povzbuzujících zdraví a doborou pohodu.

Připravený je rovněž pestrý doprovodný program. Během dne představí třeba Ema Kárníková se svým čtvernohým svěřencem, co je to králičí hop, karlovarská hvězdárna připravila zajímavé přednášky o vesmíru, co je to slam poetry názorně ukáže Tukan a zcela jistě budou zábavné chemické i fyzikální pokusy. Těšit se můžete také na zpěv či divadlo nebo dogdancing.

Své dovednosti si můžete vyzkoušet při tvůrčích dílnách, které pro Jarní jarmark radosti připravila řada organizací a sdružení. Vyrábět se bude mýdlo, malovat akrylem a lakovým fixem, mnohé zájemce určitě přiláká výroba slizu a můžete si vyzkoušet také své kuchařské dovednosti.

Posláním Společnosti Dolmen, z. ú., je nabízet a poskytovat dospělým lidem s mentálním znevýhodněním takové sociální služby, které potřebují k tomu, aby mohli žít ve svých domácnostech a zapojovat se do různých oblastí běžného života.

Nadace Divoké husy je česká nestátní nezisková organizace, jejíž unikátní přístup k pomoci spočívá ve zdvojnásobování výtěžků benefičních akcí. Podporuje odvážné lidi z neziskových organizací a jejich smělé projekty v sociální, zdravotní a humanitární oblasti. 


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
26.04.2019 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy