Sokolov: Zachytávat vodu budou školy, DDM i Baník (TV Západ)

Více než 17 milionů korun investuje město Sokolov do zachytávání dešťové vody ve svých zařízeních. V loňském roce se 3,2 milionu korun vybudovaly retenční nádrže a dešťová kanalizace na Základní škole Běžecká. Projekty jsou podporovány dotacemi Evropské unie prostřednictvím Ministerstva životního prostředí.

dezinfekce

"Hlavní výhoda je to, že potom nemusíme platit poplatky za dešťovou vodu, takže to je hlavní výhoda. A pak je výhoda i to, že tu vodu můžeme používat na zalévání, protože travnatých ploch okolo škol máme hodně a to samé bychom potom chtěli udělat v areálu Baníku Sokolov a v areálech ostatních základních a mateřských škol," uvedl místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček. 

Dvě zachytávací nádrže pro celkem 22 metrů kubických dešťové vody by měly vzniknout v Domě dětí a mládeže včetně stavebních úprav za 1,3 milionu korun. Desetikubíkové nádrže získají mateřské školy Vítězná, K.H. Borovského a Pionýrů za celkem 2,3 milionu korun. Mnohem větší nádrže pak vzniknou na Baníku.

"V areálu Baníku budou dvě. Jedna bude 300 kubíková a ta bude pod skateparkem a druhá 26 kubíková bude u hlavního hřiště u tribun, aby voda z tribun a z plochy, aby stékala do retenční nádrže," dodal Sedláček. 

Nádrže vyjdou na bezmála 14 milionů korun. Zachycená voda se bude používat nejen na zavlažování a kropení hřišť, ale v zimním období na výrobu ledu a údržbu ledové plochy v hokejové hale. Menší nádrž na 26 metrů krychlových bude, podobně jako ostatní zařízení u školek, plastová, velká třísetkubíková už bude zkonstruována ze železobetonu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy