Sokolov: Z pokladny odcizil 11 tisíc

Pětadvacetiletý cizinec měl ve čtvrtek 29. dubna letošního roku přijít v odpoledních hodinách do jedné z restaurací v Sokolově, která v současné době provozuje tzv. okénkový prodej. Po chvíli měl cizinec využít toho, že všichni zaměstnanci se zrovna nacházeli v kuchyni. Měl tak přistoupit k pokladně, kterou měl otevřít a odcizit z ní přibližně 11 tisíc korun. Následně měl z místa utéct.

dezinfekce

Otevřené pokladny, chybějících peněz a utíkajícího muže si ale zaměstnanci restaurace okamžitě všimli a přivolali policejní hlídku, které muže popsali. Zároveň se dvojice zaměstnanců za cizincem vydala. Pětadvacetiletý cizinec se měl o několik ulic dál uschovat v neobydleném domě. Policejní hlídka z Obvodního oddělení Sokolov – města po příjezdu policejního psovoda se služebním psem do domu vstoupila. Po prohledání několika místností nalezli policisté hledaného muže, kterého zadrželi a převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům.

Policisté z obvodního oddělení Sokolov – město cizinci sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Okresním soudem v Sokolově mu byl následně uložen trest odnětí svobody s podmíněným odkladem. Zároveň mu byl uložen trest 30 měsíců zákazu pobytu na území České republiky.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 08.05.2021 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy