Sokolov: Výstavba parkoviště u nádraží začne v dubnu (TV Západ)

Seznam odstavných parkovišť v Sokolově by se měl v dohledné době rozšířit o další lokalitu. V dubnu budou zahájeny práce na velmi frekventovaném místě vedle budovy zdejšího nádraží.

dezinfekce

„Kde by mělo vzniknout zhruba asi 85 parkovacích míst s tím, že realizace by měla probíhat od čtvrtého měsíce do měsíce září a vítěz, který nám podal nabídku, tak ta nabídka byla vyšší. Ale je to zdůvodněné pouze tím, že vlastně my, když jsme si dělali předpoklad rozpočtu, tak ten je 2 až 3 roky starý. Takže na to samozřejmě musíme reagovat tak, jak se ceny navyšují v této době,“ uvedl starosta Sokolova Petr Kubis. 

Z osmi došlým nabídek vybrala komise cenově nejlepší, která vyčíslila dodávku na 10,6 milionu korun. Během prací se nepočítá s omezeními provozu v místě stavby. 

„My nepředpokládáme, že by tam mělo docházet k nějakému většímu omezení provozu v dopravě, protože to je parkoviště, které není, co se týče výstavby, nijak složité. Takže myslím, že to bude standardní záležitost, která moc neomezí naše občany a řidiče,“ přiblížil starosta. 

Původní návrh počítal kromě osvětlení a kamerového systému také s kompletním oplocením parkoviště kvůli problémovým nájemníkům několika činžovních domů.

„Ta situace se tam proměnila z hlediska těch domů, které jsou v ulici Nádražní, které jsou prázdné, jsou v majetku města. Oplocení tam budeme budovat, ale v zadní části směrem k dráze. Počítáme samozřejmě s tím, že tam bude veřejné osvětlení, což je standard, počítáme s kamerovým systémem,“ dodal Kubis. 

Nové záchytné parkoviště, podobně jako ostatní v Sokolově, bude bez poplatků. V areálu Bohemia pak město chystá další projekt, který spolu s druhou etapou v lokalitě Mánesova a brzy zahájenou výstavbou u nádraží přinese celkem tři stovky nových parkovacích míst. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy