Sokolov: Výhodnější parkování u zdravotnických zařízení zůstává (TV Západ)

Tři různé sazby za parkování platí v Sokolově. Nejvýhodnější ceny jsou u zdravotnických zařízení, kde zaplatí řidiči 15 korun za tři hodiny.

dezinfekce

„My samozřejmě chápeme, že všichni, kteří jedou buď do Polikliniky nebo do domu lékařů, který je v domě Ohře, tak chtějí hlavně zaparkovat, protože mají nějaký zdravotní handicap a kvůli tomu ostatně k lékaři jdou. Snažili jsme se, aby cena byla udržena a i tak jsme to navrhli, aby cena byla dostupná. Tzn., že první hodina za pět korun, druhá za pět korun a třetí též za pět korun. Takže pokud si sečtete, že za 15 korun můžete až tři hodiny parkovat u lékařských domů, tak si myslím, že je to velice vstřícné gesto. Malinko dražší je ceník na jiných komerčních místech v Sokolově, která jsou. Trend v Sokolově do budoucnosti směřujeme spíše k tomu, že bychom chtěli využívat parkovací kotouče s omezením - např. na jednu hodinu. Abychom opravdu nějakým způsobem dopravu uměli odfiltrovat, aby nám lidé neparkovali např. osm hodin na jednom místě. Jiná otázka bude, pokud, ale já jsem přesvědčen, že ano, protože jinou cestu v tuto chvíli už moc nevidíme, vzniknou parkovací domy, tak tam již budeme mluvit o nějakém ročním poplatku. Kdy tomu, kdo bude v parkovacím domě parkovat, tak mu bude garantováno, že tam vždy a kdykoli místo na parkování sežene,“ vysvětlil starosta Sokolova Jan Picka.

U parkování na jiných místech v centru je cena 45 korun za tři hodiny. Ve třech vnitroblocích platí zájemci 500 korun za první a 1500 korun za druhé auto. U sokolovské nemocnice je parkování na pět hodin zdarma.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy