Sokolov: Vodovod a kanalizace na Hruškovou mají projekt (TV Západ)

Dlouholetý plán na výstavbu vodovodního řadu a kanalizace do obce Hrušková u Sokolova se snad dočká naplnění. Město Sokolov má připravuje projekt výstavby a chce tím také připravit pozemky pro budoucí výstavbu.

dezinfekce

„Město Sokolov má bohužel minimum míst, kde je možno se rozvíjet, co se týče bydlení v rodinných domcích. Hrušková, to je část obce Sokolova, která je od samotného centra města vzdálena několik kilometrů a je v krásné lesní krajině. Je to jedno z mála míst, kde opravdu můžeme počítat s větší možnou zástavbou. Hrušková, která doposud není zasíťovaná, tak tam bychom rádi přes dvě přečerpávací stanice, protože ten výškový rozdíl je opravdu velký, přivedli jak pitnou vodu, tak samozřejmě bychom část města, tedy Hruškovou, odkanalizovali. Děláme všechno proto nejenom projektově, ale také samozřejmě už začínáme jednat i s vlastníky, přes které by případná kanalizace a voda šla. Jedním z vlastníků je také ředitelství silnic a dálnic, tam konkrétně půjdeme pod dálnicí D6. Takže tam opravdu musíme začít, co možná nejdříve jednat tak, aby pak nedošlo k nějakým zbytečným průtahům,“ vysvětlil starosta Sokolova Jan Picka. 

Náklady na realizaci tohoto velkého projektu půjdou do desítek milionů. Město proto hledá dotační tituly ve Státním fondu životního prostředí a Ministerstvu zemědělství.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 20.04.2017 08:15
Video




0 +
 

Hlavní zprávy