Sokolov: Ve městě se konal Den s Policií ČR

Letošní Den s Policií České republiky se uskutečnil v sokolovském lesoparku Bohemia. Od vzniku Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje jde o druhou akci takového charakteru. První byla v loňském roce přímo u budovy Krajského ředitelství policie v Karlových Varech.

dezinfekce

Příznivci a nadšenci policejní práce a techniky si odpoledne plné ukázek, policejní techniky a výbavy náležitě užili, a to i přesto, že počasí příliš nepřálo. 

Ve 14 hodin, příchodem Čestné jednotky Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje v doprovodu jízdní policie, začalo slavnostní zahájení celé akce. Úvodní slovo patřilo řediteli Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje plk. Mgr. Petru Macháčkovi, paní hejtmance Karlovarského kraje Mgr. Janě Vildumetzové, panu starostovi města Sokolova Bc. Janu Pickovi a dvěma hostům ze SRN panu Alexanderovi Beitz z PD Zwickau a panu Jörg Kubiessa z PD Chemnitz.

Každý návštěvník akce si jistě přišel na své. Na fotbalovém hřišti policisté ukázali celkem 6 aktivních ukázek od práce pořádkové jednotky, policejních psovodů, koní, až po ukázku služební sebeobrany, let dronu a také ukázku zásahové jednotky společně s leteckou službou Policie ČR, která celý program uzavírala a vždy vzbudí velký zájem diváků. Bez povšimnutí nezůstala ani sedmá akční ukázka. Ta proběhla v ulici Pionýrů, kde družstvo dopravní policie z Jihomoravského kraje předvedlo tzv. „balet na motorkách,“ který byl k vidění u nás poprvé. A že se líbil, dokazoval potlesk přítomných diváků.

Celkem třikrát během odpoledne mohli slyšet návštěvníci hrát Hudbu hradní stráže a Policie ČR, která pro tuto příležitost zvolila moderní repertoár. Jako vždy byli výborní.

Hned vedle fotbalového hřiště na travnaté ploše si mohla široká veřejnost prohlédnout velké množství techniky, výstroje a výzbroje, kterou Policie ČR disponuje a používá. Jen pro představu, vystaveno bylo 35 vozidel, např. šlo o speciální vozidlo BRD, dálniční speciál BMW i8, Volkswagen Amarok kriminalistických techniků, Schengenbus, který využívá cizinecká policie, policejní čluny, motocykly, vozidla dopravní policie, pořádkové policie nebo také mediální vozidlo saských kolegů. Za zhlédnutí stály také policejní čluny, čtyřkolky a mnoho dalšího. Policisté také představili na svých stanovištích techniku, se kterou pracují. Návštěvníci se tak dozvěděli, co ke své práci potřebuje dopravní policista, pořádkový policista, pyrotechnik, odstřelovač či kriminalistický technik. Jednou ze zajímavostí, která přilákala návštěvníky, byly i zbraně s příběhem. Lidé se tak mohli dozvědět, jak policisté ke zbrani přišli, o jakou zbraň se jedná, či z jaké je doby. Děti si z různých stanovišť mohly odnášet zajímavé suvenýry v podobě dětského zbrojního průkazu, otisk prstu či celé dlaně, omalovánky, vystřihovánky, pexesa, bonbóny nebo také policejní balónek či odznak s obrázkem akce a svým vlastním jménem.

"Děkujeme všem, kteří se přišli na Den s Policií ČR podívat. I přes nepřízeň počasí byla návštěvnost veliká a my jste za to rádi. Již dnes víme, že třetí ročník se konat bude a pro nedočkavce můžu prozradit, že za rok se uvidíme v Chebu," uvedla tisková mluvčí mjr. Mgr. Kateřina Böhmová.

Sestřich videa z akce - viz zde.
Více fotografií z akce - viz zde.

O konání této akce jsme vás informovali zde.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy