Sokolov: V ulici Pionýrů vznikne 23 parkovacích míst (TV Západ)

Ulice Pionýrů v Sokolově se dočká rekonstrukce při které vznikne před zdejší Mateřskou školou více než 20 parkovacích míst. Přitom se v místě připraví i stanoviště pro budoucí podzemní kontejnery na odpad.

dezinfekce

"Plníme již několikaletý dluh, který vůči lidem z této oblasti máme. Tzn., že nejen komunikace, které jsou ve špatném stavu, ale také parkovací místa, která tam chybějí, tak už dlouhodobě slibujeme, že všechno napravíme. Děláme to zaprvé, protože dopravní situace to opravdu vyžaduje. Rodiče tam ráno vozí děti do školky, odpoledne je zase vyzvedávají. Samozřejmě v této oblasti také bydlí mnoho Sokolováků. Za částku necelé tři miliony korun tam vybudujeme parkoviště pro 23 aut, opravíme komunikace a vybudujeme toto místo," uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Celou částku město zaplatí ze svého rozpočtu. Stanoviště pro podzemní kontejnery už po městě pomalu vznikají, a až jich bude dostatečný počet, technické služby SOTES pořídí svozový vůz a osadí hnízda nádobami. Jedno z míst už je nyní v nedávno rekonstruované ulici Nábřeží Petra Bezruče. 

"Řadíme to mezi naši prioritu. Vede nás k tomu několik důvodů. Tím prvním je dobrá zkušenost z měst, kde již podzemní kontejnerová stání mají. Tzn., že se tam přeci jen pozitivně promítla větší chuť lidí třídit. Za druhé nebývá takový nepořádek kolem kontejnerových stanovišť. A třetím důvodem, tím nejzásadnějším, je všeobecné zdražování skládkování a my opravdu tlačíme a chceme tlačit Sokolováky, aby ještě více začali třídit. Myslím si, že to je jeden z těch pomocných kroků, kdy i toto by u Sokolováků přeci jen mohlo vyvolat větší zodpovědnost a větší chuť zapojit se do toho, aby nás odpad přeci jen nestál tolik peněz, kolik nás stojí," dodal Picka. 

Zakázka na parkoviště v ulici Pionýrů by měla být vysoutěžena během prázdnin. Nová parkovací místa by pak vznikla do 80 dní od předání staveniště vítězné firmě.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy