Sokolov: U kina Alfa vzniknou dvě parkoviště (TV Západ)

Další parkovací plochy v Sokolově vzniknou u kina Alfa. V první fázi budou na stávajících využívaných plochách, následovat pak budou další poblíž budovy kina.

dezinfekce

„Parkování u kina Alfa je opět další z produktů pracovní skupiny, která se na parkování ve městě zaměřila. To byla pracovní skupina, kterou jsme vytvořili hned po nástupu do funkcí. Musím říci, že velice dobře splnila svůj úkol. V současné době mluvíme o dvanácti parkovacích místech, které vznikají v ulici Dukelská. Smyslem těchto parkovacích míst je nejen to, aby tam mohli zaparkovat lidé z okolních cihlových domů, ale zejména, aby sloužily pro návštěvníky filmových představení. Kino Alfa v Sokolově se vyznačuje velice dobrou návštěvností, samozřejmě pak logicky vzniká problém, kde mají návštěvníci kina pohodlně zaparkovat. Takže toto je první etapa, kterou budeme v nejbližších dnech realizovat. Částka se vyšplhá na necelé dva miliony korun včetně DPH. Pro nás pro všechny je pak příznivou zprávou to, že druhá etapa v této oblasti je parkoviště pro necelou dvacítku aut, které vznikne v ulici Košická. Tzn. jen několik málo metrů již od toho prvního místa. Jakmile budou tyto dvě etapy hotovy, tak jsem přesvědčen, že převážně návštěvníci kina toto velice ocení,“ uvedl starosta Sokolova Jan Picka.

Podle vývoje situace bude město zvažovat, jestli parkoviště časově omezí právě pro návštěvníky kina Alfa. To loni navštívilo přes 40 tisíc diváků. V kině běží projekce dvakrát denně, o víkendu pak i třikrát. Druhá etapa výstavby parkovišť v lokalitě by měla podle radnice vyjít levněji než první.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy