Sokolov: Tři investiční projekty doznají změn (TV Západ)

Informování zastupitelů o třech připravovaných investičních akcí chystá nové vedení města. Projekty během zpracování doznaly změn a mohou být případně zastupiteli zastaveny.

dezinfekce

„Stalo se dobrou praxí v uplynulých letech, že vždy předkládáme zastupitelům projektové záměry investic na 10 milionů korun, aby se zastupitelé podrobně seznámili s tím, co chceme, co chceme vybudovat a kolik to bude stát. Ale prvotní náklady opravdu pouze odhadujeme, nemáme žádné relevantní podklady a teprve poté, co se připraví projekt a hlavně se udělá rozpočet celé stavby, může stavba doznat různých změn. Pokud dojde k navýšení, vždy tyto materiály opět předkládáme zastupitelům, aby případně mohli říci, že za tuto cenu stavbu již provádět nechtějí. Proto budeme předkládat do čtvrtečního zastupitelstva tři naše záměry. Jeden je rekonstrukce bývalých objektů na Starém náměstí na městskou knihovnu, kde jsou náklady vyšší o několik milionů korun, protože jsme se rozhodli, že ještě vybudujeme zimní zahradu se zastřešením, že místo klasických radiátorů, uděláme raději podlahové vytápění a ještě nějaké drobné změny, které s tím souvisí a které samozřejmě pro budoucí návštěvníky knihovny přinesou vyšší komfort. Co se týče zázemí tenisových kurtů, tam se jedná o něco podobného. Navýšení je tam z původních 6,5 milionu na 9,5 milionu korun. U rekonstrukce šaten v areálu Baníku na zimním stadionu je navýšení o 2 miliony na 12,5 milionu,“ spočítal místostarosta Sokolova Karel Jakobec.

Oba projekty týkající se sportovišť chce město připravit tak, aby realizace proběhla během letních měsíců v příštím roce. U knihovny by se mělo začít hned na jaře a stavba bude trvat nejméně jeden rok.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy