Sokolov: Stavba nové okružní křižovatky u ONO začala

Přípravnými pracemi začala tak dlouho očekávaná modernizace současné „průsečné“ křižovatky u čerpací stanice ONO. Zmizet musí nejdříve náletové dřeviny v okolí budoucího staveniště a přeloženy budou sítě. Krajská správa a údržba silnic jako investor, společně s městem Sokolov, už předala staveniště společnosti Strabag, která okružní křižovatku postaví. Vlastní stavba pak začne počátkem dubna a hotová by měla být do konce roku.

dezinfekce

Celkové náklady na okružní křižovatku jsou zhruba 24,8 milionu korun bez DPH. Podíl města na výstavbě okružní křižovatky je 9,7 milionu korun bez DPH.

Z prostředků města bude hrazena úprava větví místních komunikací ulice Závodu míru a Stará Březovská, výstavba nových chodníků na pozemcích ve vlastnictví města. Dále veřejné osvětlení navržené podél komunikace a kolem chodníků na pozemcích města a prodloužení stávajícího vodovodní a kanalizačního řadu.

Podíl na přeložkách souvisejících se stavbou nové křižovatky, tedy přeložka plynovodu a kabelové vedení sítě elektronických komunikací, je vyčíslen na zhruba 670 000 korun.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 11.03.2021 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy