Sokolov: Stavba kruhového objezdu u ONO začne letos (TV Západ)

Projekt na vybudování kruhového objezdu v Sokolově u čerpací stanice ONO bude společnou akcí města a Karlovarského kraje. Realizace zakázky za zhruba 25 milionů korun by měla začít ještě letos.

dezinfekce

„Více jak pět let usilujeme o to, aby křižovatka u ONO byla kruhovým objezdem. Stále se to bohužel nedařilo. Až v posledních letech současné vedení kraje vyslyšelo naše prosby a s panem náměstkem Hurajčíkem úzce spolupracujeme na tom, aby kruhová křižovatka u ONO byla. Od té doby, co se otevřel obchvat města, tak se tam situace stává ještě těžší. Jsou tam časté dopravní nehody. Jsme vděčni kraji, že našli finanční prostředky a kruhová křižovatka bude,“ popsala starostka Sokolova Renata Oulehlová.

„Jsme se dohodli na razantním zbezpečnění křižovatky u ONO, protože současná situace absolutně nevyhovuje rozhledovým poměrům. Je to tam velmi nebezpečné. Kruhový objezd přispěje k bezpečnosti a průjezdnosti v této části města,“ doplnil informaci náměstek hejtmana Karlovarského kraje Martin Hurajčík. 

Projektovou dokumentaci zpracovala Krajská správa a údržba silnic za finančního přispění města Sokolov. Kraj bude financovat samotné těleso kruhového objezdu, Sokolov pak chodníky okolo. 

„My už máme hotovou projektovou dokumentaci. Cena pro kraj vychází přibližně 17 – 18 milionů korun. Bude záležet na tom, jak se nám podaří vysoutěžit stavbu. Stavba bude společná, je to společný projekt a i soutěž bude společná. Takže uvidíme. Pevně věřím, že se nám podaří vysoutěžit co nejlépe. Etapy - je to dělané samozřejmě po ramenech, aby vždy byla zachována průjezdnost. V určitých částech to bude s omezením, ale bude se dát jezdit,“ přiblížil postup Hurajčík. 

„Město vybuduje chodníky kolem komunikace, přechody a osvětlení. Předpokládáme částku přes 9 milionů korun,“ komentovala podíl města Oulehlová. 

Stavba bude rozdělená do etap, aby se předešlo zbytečným dopravním komplikacím ve městě. 

„Pokud všechno dobře půjde a pokud se nám podaří vysoutěžit, chtěl bych začít stavět již tento podzim. Doba realizace bude také samozřejmě záležet na soutěži, nicméně předpokládám, že ukončení bude někdy příští rok,“ naznačil časový rámec akce Hurajčík. 

Navržená okružní křižovatka bude doplněna chodníky a osvětlenými přechody pro chodce, které zvýší bezpečnost osob docházejících do zaměstnání a za volnočasovými aktivitami do lokality podél ulice Stará Březovská.

Odkaz na projekt:
https://www.sokolov.cz/urad/odbory/odbor_rozvoje_mesta/projekty/ii-210-modernizace-krizovatky-sokolov-ono-40902 

video křižovatka
https://youtu.be/jkVx6kkEaZ8


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy