Sokolov: Statečný výkon na překvapení nestačil, Baník těsně podlehl Ostravě 1:2

Třetí kolo MOL Cupu přivedlo na sokolovský stadion prvoligový Baník Ostrava, hrající ve velké formě. Sokolovští chtěli svého jmenovce zaskočit, což se v prvním poločase nedařilo.

dezinfekce

Po gólech Pazdery ze 14. minuty a Jiráska z 25. minuty se hosté přiblížili postupu. Zápas zdramatizoval minutu před přestávkou hlavičkou Ondřej Ševčík. Po pauze se hrál jiný fotbal. Západočeši byli aktivnější, několikrát nebezpečně zahrozili a v posledních vteřinách mohl vystřelit prodloužení znovu Ondřej Ševčík. Branku minul, a tak se z postupu do dalšího pohárového kola může radovat favorit z druhého konce republiky.

Trenéři vybrali pro pohárový souboj téměř identickou sestavu jako v sobotu v ligovém utkání proti Prostějovu. Do základní jedenáctky se po krátké pauze vrátil Jan Kosak, na střídačku se tak přesunul Stanislav Vávra. Hosté po ligové výhře nad Zlínem šetřili hned několik opor a prostor dostali hráči širšího kádru.

Od úvodního hvizdu měli hosté více ze hry, byli ve všech herních situacích rychlejší, v kombinaci přesnější. Ve 12. minutě kopal Hrubý standardku z hranice šestnáctky, jenže přízemní střelou trefil jen nohy bránících hráčů. Po čtvrthodině utkání se odrazil míč za pokutové území k Lukášovi Pazderovi, jenž ho bez přípravy napálil k levé tyči sokolovské brány a Ostrava vedla 1:0. V 18. minutě dostali domácí fotbalisté výhodu prvního rohu. Z něj nic nebylo, ale následovala standardka pro Baník z 25 metrů. K míči se postavil Kosak, jenže bránu hostů o dobrý metr minul. Pak centroval zprava Mejdr, k míči se probojoval Štípek, střelou z otočky však Budinského neohrozil.

Běžela 24. minuta, když Ostravané podnikli útok po pravé straně. Fillo předložil míč Milanovi Jiráskovi, který umístěným pokusem po zemi překonal Belaně podruhé. Ve 41. minutě ostře centroval Kosak, spoluhráče ve vápně nenašel. Dvě minuty před přestávkou rozvlnil síť Ondřej Šašinka, ale do šance si naběhl z ofsajdové pozice, gól tedy neplatil. V posledních vteřinách první půle odcentroval z pravé strany Kosak, na jeho nabídku ke vzdálenější zareagoval Ondřej Ševčík a prudkou hlavičkou rozjásal sokolovské fanoušky. Do šaten se tak šlo za stavu 2:1 pro hostující Ostravu.

Pět minut po začátku druhého poločasu odcentroval zleva Štípek, Adam Ševčík hlavičkoval jen do Budinského náruče. V 53. minutě zamotal hlavu obránci Štípek, jeho přesný centr našel Kosaka, který v tísni nedokázal balón usměrnit lépe než do míst, kde byl připravený Budinský. V ochozech to jen zahučelo. Aktivní Štípek o pár minut později zkoušel uspět tvrdou střelou, mezi tři tyče ovšem nezamířil. Tentýž hráč si pak po hodině hry pěknou střelou vysloužil potlesk diváků. Baníkovci byli ve druhém poločase týmem, který častěji držel míč, tlačil se do zakončení, ale obrana Ostravy jejich pokusy vesměs blokovala. V 82. minutě se po centru Vávry ocitl na malém vápně Ondřej Ševčík, jenže se mu nepodařilo ideálně vystřelit.

V 84. minutě pálil z přímého kopu ostravský Fleišman, Belaň jeho střelu kontroloval. Srdnatý a poznání lepší výkon Baníku, než jaký předvedl v prvním poločase, mohl přinést i kýžené vyrovnání. V poslední minutě nastaveného času poslal z levé strany míč do šestnáctky Vávra, tam se zjevil osamocený Ondřej Ševčík, ovšem gólovou hlavičku jako v první půli nepředvedl, balón poslal ke smůle dva a půl tisíce fandů pouze vedle ostravské brány. Z postupu do dalšího kola se tak po výhře 2:1 raduje ostravský Baník, ovšem ten sokolovský se nemá za co stydět. Vypadl se vztyčenou hlavou.

"Ve druhé půli jsme byli lepší, z naší strany velký tlak, jenže bez vyrovnání," uvedl Pavel Horváth - více viz zde.

O konání tohoto zápasu jsme vás informovali zde.


Zdroj: Bc. Petra Božeková, FK Baník Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 02.10.2018 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy