Sokolov: Dnes vyzve Baník v poháru prvoligovou Ostravu

V úterý 25. září se od 16 hodin rozehraje na sokolovském stadionu souboj o postup do dalšího kola domácího poháru MOL Cupu. Po výhrách v Rakovníku a Velvarech určil pohárový los jako soupeře pro 3. kolo prvoligový FC Baník Ostrava. Baník bude mít výhodu domácího hřiště v této soutěži po téměř sedmi letech!

dezinfekce

Pavel Horváth: Kluci mají extra motivaci
Po sobotním utkání s Prostějovem měli sokolovští hráči jen dva a půl dne na odpočinek, ale trenér Horváth v tom problém nevidí.

„Zápas jsme vyhráli a to je pro hráče a jejich regeneraci vždycky lepší. Měli jsme dva a půl dne, což je podle mě dostatečný čas na odpočinek. Věřím, že hráči budou připraveni. Na zápas proti ligovému soupeři budou mít kluci mnohem víc motivace, možná je v tomto ohledu budeme muset trochu brzdit. Každopádně je to pro ně odměna, sami sobě mohou dokázat, že na první ligu mají,“ uvádí Pavel Horváth.

Pro celý klub půjde o výjimečný zápas, do kterého baníkovci nastoupí v tom nejsilnějším složení.

„Na nás trenérech je, abychom je připravili co nejlépe takticky a přidali naše postřehy. Pokusíme se zápas zvládnout. Bohužel nemáme dvacet vyrovnaných hráčů jako soupeř, je nás méně, takže nebudeme nikoho šetřit. Mám ještě v sestavě jeden dva otazníky, ale ani moc důvodů něco měnit nemám,“ dodává.

Dobrou zprávou je návrat Jana Kosaka do tréninkového režimu.

Před tolik očekávaným zápasem si baníkovci zvedli náladu ligovým vítězstvím nad Prostějovem. V rámci 9. kola F:NL zvítězili doma 3:0 a připsali si třetí výhru v sezóně. Ta je udržela na 10. místě tabulky. O dva góly se postaral Erik Liener, jedenkrát skóroval Adam Ševčík a oba jsou společně s Janem Kosakem nejlepšími střelci týmu.

V aktuálním ročníku MOL Cupu odehrál Baník dvě utkání. V 1. kole vyhrál na hřišti divizního SK Rakovník 4:0, ve 2. kole si pak dojel pro postup na stadion třetiligových Velvar, kde zvítězil 1:0. V pohárové tabulce střelců máme hned pět různých jednogólových střelců. V domácím prostředí jsme zápas českého poháru odehráli naposledy 12. 11. 2012, kdy naším soupeřem byla Viktoria Plzeň. Prohráli jsme 1:3 a za soupeře nastoupil náš dnešní trenér Pavel Horváth.

Ostravský Baník se zařadil mezi špičku první ligy
Po loňské nepříliš vydařené sezóně, ve které Ostravané obsadili až 13. místo, zažívají v té letošní mnohem lepší výsledky. Vinou horšího skóre jim patří první nepohárová příčka. Ve FORTUNA:LIZE jsou pátí se ziskem 19 bodů a skóre 14:5. V páteční předehrávce 9. kola zvítězili ve Zlíně 2:1, čímž se právě na Ševce bodově dotáhli. Mezi prvoligovými týmy má náš soupeř druhou nejlepší obranu (spolu se Spartou). V poháru nastoupili Ostravští zatím jen do jednoho utkání. Ve 2. kole vyhráli v Uničově 2:0.

Sestava FC Baník Ostrava z posledního utkání: Laštůvka – Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman – Fillo, Jánoš, Hrubý (85. Procházka), Holzer – Baroš (75. O. Šašinka), Diop (90. Mešaninov).

Kádr trenéra Bohumila Páníka čítá řadu ostřílených fotbalistů. Nad všemi ční klubová legenda, 37letý útočník, Milan Baroš. Spoustu zkušeností už nasbírali brankář Laštůvka, obránci Fleišman s Procházkou či záložník Fillo. V obraně nastupuje také exsokolovský Martin Šindelář. Mladší generaci zastupují stoper Stronati, záložníci Holzer, Hrubý, Jánoš nebo útočníci Diop s bratry Šašinkovými.

Jedno je jisté. Sokolovský stadion čeká mimořádné utkání, takže si jej nenechte utéct. Pokladny se v úterý 25. září otevírají už ve 14:30, samotný zápas začíná v 16 hodin. Na duel byl jako hlavní sudí delegován Petr Ardeleanu, v roli pomezních mu budou pomáhat Tomáš Mokrusch a Jakub Hrabovský.

Důležité organizační pokyny pro tento zápas jsme zveřejnili již zde.


Zdroj: Bc. Petra Božeková, FK Baník Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 25.09.2018 08:00




0 +
 

Hlavní zprávy