Sokolov: Sportovní hala získá projekt na modernizaci (TV Západ)

Rada Karlovarského kraje rozhodla o revitalizaci sportovní haly v Sokolově, která je součástí zdejší Integrované školy. Zadávací řízení se týká zpracování projektové dokumentace v předpokládané hodnotě 15 milionů korun.

dezinfekce

Projekt bude mít také systém BIM, což je informační model budovy, při kterém vzniká digitální kopie stavby. 

„Ten projekt se v podstatě nemění, protože ten se teď začne kreslit, respektive začne se kreslit přímo projektová dokumentace. Všechno pokračuje tak, jak jsme si vlastně stanovili. To znamená od nějaké úvodní ideje, přes přes další rozpracování, až tedy přímo k projektové dokumentaci. Celková částka na tu projektovou dokumentaci je zhruba 15 milionů korun a očekáváme, že až bude hotova, budeme mít projekt "v mašličkách" a budeme se samozřejmě snažit získat na rekonstrukci sportovní haly jiné než krajské peníze, ať už to bude z národních nebo evropských zdrojů, pokud to půjde,“ vysvětlil radní Karlovarského kraje Jindřich Čermák. 

Projekt zahrnující v podstatě kompletní změnu dispozic, posune halu do 21. století a umožní lepší využití i provoz zařízení. 

„Očekává se tam rozšíření sportovišť, kdy tam kromě té hlavní palubovky přibudou i menší prostory pro menší sporty, které třeba v Sokolově mají, mají tradici a dojde tam hlavně k navýšení té hlavní haly, protože ta současná nesplňuje vlastně podmínky soutěží,“ dodal Čermák. 

V menších tělocvičnách by mohly být provozovány úpolové sporty (box, karate, sebeobrana), dále gymnastika nebo stolní tenis. Náklady na modernizaci odhaduje Kraj na zhruba 200 milionů korun. Koncová cen vzejde až z vypracované dokumentace a především výběrového řízení na zhotovitele. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy