Sokolov: Spolek Láskou ke kočkám dostane 200 tisíc

Spolek Láskou ke kočkám dostane od města Sokolov individuální dotaci ve výši 200 000 korun. Její poskytnutí schválili zastupitelé a peníze poslouží spolku v letošním roce na nájem, energie, odpad, veterinární péči, krmivo a stelivo. Peníze budou opatrovníkům koček vyplaceny na základě uzavřené veřejnoprávní smlouvy.

dezinfekce

Ochrana opuštěných a týraných zvířat, zajištění veterinární péče, adopce či kastrace a nezbytná osvěta. O to vše se stará spolek Láskou ke kočkám, který svou činnost provozuje od loňska v městském zařízení v areálu Sokolovské bytové. Sokolov se zařadil mezi několik málo měst v České republice, kterým není lhostejný osud opuštěných či handicapovaných koček, a investoval peníze do vybudování nového útulku. Dobrovolnice ze spolku Láskou ke kočkám se o zvířata starají několik let, zatím jim ale chybělo odpovídající zázemí. K dispozici měli pouze jednu starou maringotku.

Útulek vznikl namísto starých garáží na více než 120 metrech čtverečních plochy a disponuje vším, co takové zařízení potřebuje. Ať už je to karanténa pro nově umístěné kočky, zázemí pro obsluhu, sklad, velký vnitřní prostor pro kotce i zajištěný venkovní výběh.

Další podrobnosti o činnosti spolku Láskou ke kočkám, a o kočkách hledajících nový domov najdete zde.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 14.05.2020 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy