Sokolov: Senior Expres odvezl již 10.500 klientů (TV Západ)

Před sokolovským Městským úřadem se ve středu 30. května objevilo vozidlo Senior expresu. Vedení města přišlo popřát jubilejnímu klientovi a zároveň přiblížit službu přítomným zástupcům médií.

dezinfekce

„Dnes je Den sousedů a ještě navíc paní, která bude nyní odjíždět s naším Senior Expresem je desetitisícipětistá přepravená Senior Expresem. Den sousedů jsme dnes chtěli zmínit právě z toho důvodu, že senioři jsou naši dobří sousedé a my jsme, doufám, dobří sousedé pro ně. Senior Expres jsme zřídili pro to, aby jejich život byl jednodušší a aby i jejich děti měly život jednodušší tím, že senior je dopraven k lékaři městem a ony si tak nemusely brát v práci složitě dovolenou. Je to výraz díků,“ popsala místostarostka Sokolova Renata Oulehlová.

Službu město zavedlo v prosinci roku 2015. Roční náklady se pohybují okolo 650 tisíc korun. Tuto službu zavedla v kraji řada dalších měst.

„My jsme samozřejmě moc rádi, že se Sokolovem inspirovalo mnoho jiných měst, že se z našeho „miminka“ stal „chlapeček,“ který se šíří krajem. Určitě to seniorům významně pomáhá. Co se týká menších měst, myslím si, že služba by byla nevytížená. Tam se dá možná uvažovat o nějakém svazku měst nebo obcí, který by tuto službu provozoval společně. Myslím si, že města s 2000 až 5000 obyvateli nemají šanci – nebylo by to rentabilní a pro rozpočet těchto měst by to bylo určitě hodně zatěžující,“ myslí si místostarostka.

V Sokolově může každý občan starší 70 let nebo dospělý držitel průkazu ZTP, ZTP/P využít službu až dvacetkrát v měsíci za symbolických 15 korun za jednu jízdu. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy