Sokolov: Řídil pod vlivem alkoholu a způsobil dopravní nehodu

Řidič z místa dopravní nehody odjel, aniž by si splnil povinnosti účastníka po dopravní nehodě.

dezinfekce

Dne 18.05.2017 zahájili dopravní policisté úkony trestního řízení proti řidiči (1939) ve věci přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V Sokolově, dne 18. května 2017,  v 16:00 hod., na místní komunikaci ul. Boženy Němcové došlo k dopravní nehodě mezi vozidlem Volkswagen Golf, který řídil podezřelý, a vozidlem Toyota Aygo, které řídila žena (1957) ze Sokolova. K dopravní nehodě došlo tak, že řidič jel ve směru od bazénu směrem k sídlišti Michal, nezvládl vlivem své opilosti řízení vozidla a narazil do před ním jedoucího auta Toyota Aygo.
Řidič poté z místa dopravní nehody odjel, aniž by si splnil povinnosti účastníka po dopravní nehodě. Následně byl dopaden policisty z OOP Sokolov- město.

Ke zranění osob nedošlo. Škoda na vozidle řidičky je odhadnuta na 45.000,- Kč, na druhém vozidle je škoda ve výši cca 10.000,- Kč. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna, ani uplatněna. Policisté zjistili, že řidičovu vozidlu skončila v dubnu 2016 platnost STK + EM.

Řidič byl vyzván k podrobení se dechové zkoušky na alkohol přístrojem Dräger. V pět odpoledne nadýchal hodnotou 1,35 promile alkoholu. Opakovanou zkouškou byla řidiči naměřena hodnota 1,50 promile alkoholu. Řidič se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření. Přestupek bude oznámen příslušnému správnímu orgánu k projednání.

por. PhDr. Papežová Zdeňka

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy