Sokolov: Rekonstrukce ZUŠky se protáhne do ledna (TV Západ)

Dlouho očekávaná rekonstrukce Základní umělecké školy v Sokolově byla letos zahájena. Špatný stav krovů napadených dřevomorkou si vyžádal výměnu stropních konstrukcí. Práce ale nepokračují v termínu.

dezinfekce

„Samozřejmě jsme i zhotovitele stavby na toto upozornili. Stále je vyzýváme a upozorňujeme, že podle našeho názoru to nemají dostatečně personálně obsazeno. Také víme, že je nějaký problém s materiálem, co se týče dodávek. Takže jsme museli bohužel vzít na vědomí, že stavba nebude dokončena dle termínu. Už nyní víme, že půlka listopadu – termín už vypršel. Zhotovitel garantuje, že do konce letošního roku by mělo být hotovo. Slibují, že do půlky prosince budou práce dokončeny. Nicméně, my jsme spíše přesvědčeni, i po poradě s příslušným odborem a techniky, a budeme realističtější, tzn., že v půlce ledna by snad konečně mohly být práce na ZUŠce hotové. Museli jsme samozřejmě prodloužit smlouvu nebo to řešení, kdy ZUŠka je v provizorních prostorách – ve volné části Městského domu kultury v Sokolově, kde za nějakých bojových podmínek ZUŠka funguje. Samozřejmě se jim omlouváme za zdržení a jsme rádi, že mají takovou trpělivost. Zároveň tam ale vyvstává problém v provozu MDK, protože se blíží plesová sezóna a přeci jenom provoz bude o to náročnější. Věřme tomu, že před samotným generálním spuštěním plesové sezóny, bude Základní umělecká škola již hotová a opět se postěhují, tentokrát do zrekonstruovaných, alespoň z velké části, prostor,“ vysvětlil situaci z pohledu města jeho místostarosta Jan Picka.

Do stávajícího neobyvatelného půdního prostoru bude provedena vestavba nových učeben a sociálních zařízení. Změní se stávající dispozice, přirozené denní světlo bude zajištěno osazením nových střešních oken. Chybět nebude nový rozvod vody, kanalizace, elektroinstalace, topení a vzduchotechniky. Zakázku za 8,7 milionu korun ale bude provázet i nemalé penále za nedodržení termínu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy