Sokolov: První objekty z bývalého depa půjdou k zemi

Oplocením staveniště, i když v tomto případě spíše „demoliště,“ začala společnost AVE sběrné suroviny, a. s., s dlouho očekávanou likvidací prvních objektů bývalého železničního depa v Sokolově. S úkolem by si měla firma, jež vzešla z výběrového řízení, poradit do konce letošního roku, náklady ve výši zhruba 2,1 milionu korun jsou z rozpočtu města.

dezinfekce

Po zbourání zchátralých budov se uvolní plocha, která má být v budoucnu využita k výstavbě parkoviště určeného pro osobní automobily i autobusy. Po dobu demoličních prací je zapotřebí počítat s tím, že v prostoru nádraží a na přilehlých komunikacích bude zvýšený provoz nákladních automobilů. Občas mohou být práce i hlučnější. Společnost AVE sběrné suroviny nejen objekty zbourá, ale také odstraní veškerou suť a materiál z demolice a území kompletně vyčistí.

Území bývalého depa je takzvaným brownfieldem. Záměrem města je tuto lokalitu revitalizovat do podoby umožňující další průmyslové a podnikatelské využití.

Areál bývalého železničního depa je již delší dobu opuštěný a nevyužívaný. Objekty postupně chátrají, a jelikož se staly terčem hledačů kovu, staly se tak i nebezpečnými. Takto staticky narušené objekty jsou cílem bezdomovců, kteří v objektech přebývají a vytvářejí černé skládky. Celé území je zarostlé náletem a s ohledem na množství zemních propadlin i nebezpečné.

Areál bývalého železničního depa město získalo v letech 2015 a 2018 za celkovou částku 4,4 milionu korun. Z další části by mělo vzniknout výcvikové středisko integrovaného záchranného systému, které má sloužit pro policejní i vojenskou školu. Areál má rozlohu kolem 3,9 hektaru a je v něm kolem dvou desítek nadzemních i podzemních staveb.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy