Sokolov: První etapa revitalizace tenisového areálu je hotová (TV Západ)

Loni v létě zahájená první etapa rekonstrukce tenisového areálu na Baníku v Sokolově je u konce. Nové budovy zázemí už svítí novotou, ale ještě musí projít kolaudací.

dezinfekce

„Vypadá to tak, že jsme splnili slib, který jsme tenisové veřejnosti dali. Tzn., že nejen samotný tenisový klub, ale také veřejnost, která si chodí zahrát tenis, se může těšit na úplně nové zázemí. Zázemí jsme vybudovali za částku necelých 11 milionů korun. Jsou tam prostornější a komfortnější šatny, klubovna. Vše jsme dělali v přímé konzultaci s tenisty. Doufejme, že k jejich i k naší spokojenosti. Jsme rádi, že je už tato stavba ukončena, byť, jak tomu bývá zvykem, se musely řešit nějaké stavební problémy, a to až při realizaci samotné stavby. To je prostě život,“ popsal místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Nafukovací hala, ve které tenisté na dvou kurtech přes zimu hrají, zřejmě bude zatím fungovat i nadále ve stejné podobě. V druhé etapě se sice počítalo s jejím rozšířením, ale za současné situace z plánu nejspíše sejde.

„V druhé druhé etapě jsme chtěli, náš úmysl ještě trvá, vybudovat jinou nafukovací halu, která by překryla dokonce tři tenisové kruty. Bohužel tím, co se nyní děje kolem nás a ekonomická situace se nevyhne ani obcím a městům, tak nás nutí k tomu, abychom některé své úmysly trošku přehodnotili. Jak už jsem říkal, od té druhé etapy jsme úplně neupustili, ale není to věc pro chod města nezbytná. Jsme rádi, že alespoň ta první etapa se povedla. Nyní, v návaznosti na rozpočet města Sokolova, budeme uvažovat o tom, kdy se pustíme do druhé etapy. S největší pravděpodobností to ale nebude ani v příštím roce, snad někdy dále,“ dodal Picka. 

V areálu funguje tenisová škola pro děti od 5 let. Klub TK Sokolov má zastoupení v nejvyšší západočeské soutěži ve všech mládežnických kategoriích. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy