Sokolov: Prostranství u střediska se změní v důstojný prostor

Revitalizaci současné podoby prostranství u zdravotnického střediska mezi ulicemi Závodu míru a Marie Majerové připravuje město Sokolov.

dezinfekce

Ploše mezi střediskem a panelovými domy v současnosti dominuje takzvané rabátko, které zde vzniklo před několika desítkami let a jeho stav je už nevyhovující. Stejně tak je špatný stav zeleně, která zde byla kdysi vysazena. Kvůli nedostatku prostoru se například kořeny stromů neměly kam rozrůstat a tak začaly usychat.

Místo se stalo problematické i kvůli tomu, že rabátka využívali k posedávání lidé, které dodržování vyhlášky města o veřejném pořádku příliš netrápilo. Což bylo i častým terčem kritiky obyvatel sídliště. To vše by se ovšem mělo díky chystané revitalizaci změnit. Staticky narušené rabátko zmizí a místo něho tady vznikne vzhledné prostranství s parkovou úpravou, jíž by mohlo dominovat symbolické písmeno „s.“ Která z řady úprav navrhovaných ve studii dostane pro realizaci nakonec přednost, o tom se bude ještě debatovat. Každopádně tímto prostorem povede i nová trasa víceúčelové stezky pro cyklisty a pěší mezi „Čapkárnou,“ sídlištěm a areálem zdraví. Ta se již staví. Obdobně, jako by měl být upraven prostor u střediska, už byla revitalizována jedna z ploch na sídlišti Vítězná poblíž tamní prodejny.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy