Sokolov: Při krádeži alkoholu z balkónu byli vyrušeni majitelem

Dne 2. ledna 2018 policejní orgán 2. oddělení obecné kriminality zahájil trestní stíhání dvou mladých mužů. Osmnáctiletý mladík si vyslechl obvinění z přečinů krádež a poškození cizí věci spáchaného formou spolupachatelství. Mladistvý si vyslechl obvinění z provinění krádež, poškození cizí věci spáchaného formou spolupachatelství a provinění porušování domovní svobody.

dezinfekce

Trestných činů se měli dopustit dne 1. ledna 2018 v brzkých ranních hodinách tím, že v Sokolově se vysadili na balkón bytu, ze kterého odcizili dvě lahve tvrdého alkoholu a vodní dýmku. Při lezení na balkón poškodili také fasádu domu. Poté se svým lupem místo opustili. V odpoledních hodinách se vrátili na stejný balkón a odcizili z něj přepravku piv. Při krádeži byli vyrušeni poškozeným. Jeden z mladíků stihl z balkonu seskočit a oba se dali na útěk. Díky dobrému popisu byli zanedlouho oba mladíci zadrženi policisty a následně umístěni do policejní cely. Svým jednáním způsobili škodu na odcizených věcech a poškozením fasády domu částku převyšující 17 000 korun.

Dne 2. ledna 2018 byli propuštěni ze zadržení a jsou vyšetřováni na svobodě. V případě prokázání viny hrozí 18letému muži trest odnětí svobody až dva roky a mladistvému trest poloviční.

prap. Bc. Daniel Dvořák

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy