Sokolov: Přes Krejcarovou lávku po nějaký čas nepřejdete

Přes řeku Ohři se od Starého náměstí do Jižního lomu po Krejcarové lávce kvůli výstavbě nového přemostění nějaký čas nedostanete. Sdružení společností SMP CZ Praha a LEMONTA Sokolov přebírá 13. srpna staveniště a zanedlouho poté tady začnou práce. Po nové lávce se lidé projdou nejdéle do 18 měsíců od zahájení stavby.

dezinfekce

Nová ocelová konstrukce přetne říční koryto řeky Ohře v místě současné betonové mostní konstrukce, která už vykazuje závažné stavební poruchy a bude celá odstraněna.

Příjezdová komunikace na staveniště lávky povede z pravého břehu řeky přes Jižní lom. S intenzivnější stavební činností lze počítat od počátku září. Do Jižního lomu bude přístup přes most na Kraslické ulici, z něhož sejdete dolů a vydáte se podél loděnice Dronte. Bude třeba věnovat zvýšené pozornosti, protože po obdobné trase se budou pohybovat nákladní automobily mířící na staveniště.

„S bouráním staré lávky se začne ve směru od Jižního lomu, tedy z levého břehu řeky. V některých fázích stavebních prací je třeba počítat se zvýšeným hlukem. Vodáci nemusejí mít obavy, do skončení hlavní sezony by mělo být proplouvání pod lávkou bez problémů,“ uvedl Jan Procházka z odboru rozvoje města.

Prostorem kolem lávky vede také cyklostezka. Průjezd cyklistů, jejichž sezona trvá déle, než vodácká, bude patrně řešen objízdnou trasou. A to (ve směru od Citic) podél klášterní zdi po jednom z úseků nové cyklostezky kolem živnostenské školy přes Staré náměstí, kde se na jeho konci za kostelem napojí vedle „finančáku“ na hlavní trasu cyklostezky. Po stejné trase, ale v opačném směru, se dostanou cyklisté od Sokolova na Citice.

Náklady na nové přemostění vodního toku se vyšplhají na 58 milionů korun, z toho 56 milionů korun bude hrazeno Ministerstvem financí z programu Koncepce řešení ekologických škod vzniklých před privatizací hnědouhelných těžebních společností v Ústeckém a Karlovarském kraji. Kvůli stavbě dojde k částečnému omezení sjízdnosti řeky a cyklostezky. Krejcarová lávka vytváří nezbytnou spojnici mezi městem Sokolov, rekreační zónou Jižní lom, sítí cyklostezek a jezerem Medard.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy