Sokolov: Premiérový Food festival přilákal davy (TV Západ)

Okolí sokolovského zámečku ožilo v sobotu 25. července premiérovým ročníkem Food Festivalu. Desítky stánků s jídlem i pitím a zajímavý program přitáhly velkou pozornost nejen místních.

dezinfekce

„Food Festival v Sokolově proto, protože to zde chybělo. My jsme to vzali jako za velmi dobrý nápad a zkusili festival udělat a ono to vyšlo, solidně, myslím. Lokalita byla jasně daná dopředu. Zámecký park – v podstatě zde v Sokolově nic hezčího není a park leží ladem poměrně často. Dalo by se říci, že pořád. Jediný, kdo zde dělá akce, jsme my jako Městský dům kultury v Sokolově. Řekli jsme si, že zkusíme park úplně oživit, aby lidé věděli, že centrum Sokolova je park a aby sem chodili. Možná to přispěje i k tomu, že lidé pochopí, aby sem lidé šli o víkendu či přes normální den s dekami a lehli si tady na chvíli a užili si pohodu s rodinou nebo s přítelem, s přítelkyní. Je to úplně ideální místo,“ vyzval ředitel pořádajícího MDK Sokolov Ladislav Sedláček. 

Nabídka byla pestrá a lákavá. Bohužel se před většinou stánků tvořily dlouhé fronty. 

„Máme zde lidi z Prahy, pak Karlovarský region a z Plzně. Koupit si zde mohou od hranolek až po zmrzlinu úplně vše, co se nabízí. Máme tady indickou, mongolskou či vietnamskou kuchyni. Za to jsem hrozně rád, že přijely tyto tři skupiny, že se toho nebály, protože riziko, že to dnes nebude, je poměrně značné. Stačí, aby nevyšlo počasí a všichni, co si přivezou věci, tak prodělají. Dnes bylo počasí dobré, tak je to v pořádku,“ pochvaloval si Sedláček.

Představily se také zdejší pivovary a vinařství se svou nabídkou. V chill zóně hrál k poslechu Dj. A nechyběla i živá hudba.

„Máme zde pak ještě dva koncerty - Těžko soudit motýla a Funky Monks. Poté bude Pecha Kucha – to je povídání o úspěších lidí, kteří budou prezentovat sami sebe. Budou mít 20 vteřinové slajdy, tj. budou 20 vteřin mluvit o sobě, a to 20krát. Je to moc hezké a je to podruhé. Použili jsme opět sokolovský zámek, právě proto, že místo je to opravdu originální, jedinečné a i se to hodí do tohoto letního času,“ přiblížil Sedláček. 

Městský dům kultury v Sokolově chystá pro letošní sezónu ještě řadu dalších akcí.

„Nemůžu se nezmínit o Slavnostech vína, které byly loni úplně fantastické. Letos jsou také 8. srpna. Na to bych si dovolil pozvat lidi. Je to dosti podobná akce, taková do pohody. Akorát, že to bude uzavřená akce v užším kruhu. Bude se platit vstupné 150 korun, což není jako nic. Na to si dovolím pozvat. A potom strašně důležitá věc je, že se nám snad povede Hornická,“ dodal tajemně Sedláček. 

Jisté už je, že nebude jedna z nejviditelnějších částí Dne horníků - Hornický průvod městem. Ale potvrzen je Den s Armádou a Policií ČR, Den národnostních menšin s ochutnávkami tradičních pokrmů a několik koncertů – Jelen, Turbo, Laura a její tygři a Beatles Revival.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy