Sokolov: Pošta 5 je uzavřená, město se obává front (TV Západ)

Od 1. července zůstala v Sokolově v rámci celorepublikového rušení poboček České pošty na 22 tisíc obyvatel jen jediná pošta v centru. Druhá expozitura, číslo 5, v ulici Sokolovská byla uzavřena i přes snahy města.

dezinfekce

„Tak bohužel ta jednání nebyla pozitivní, což nás mrzí. Takže vlastně pošta nám nevyhověla v žádném požadavku, který jsme vůči ní měli. Ta poslední nabídka byla Pošta Partner plus. To jsme projednávali na Zastupitelstvu. Nicméně ty náklady jsou tak obrovské, kdy to ročně vycházelo pomalu na milion osm set tisíc korun. Takže jsme se rozhodli, že zatím určitě touto cestou nepůjdeme, i na základě garancí kdy vedení pošty nám garantuje, že budou schopni zajistit veškeré služby v nějakém komfortním režimu pro naše občany. My tedy budeme čekat a uvidíme, jak se situace bude vyvíjet. Myslím, že takovým tím stěžejním obdobím bude období po prázdninách. Jediné, co tedy my teď urychleně se snažíme vytvářet, je nějaké zázemí pro parkování v okolí pošty 1, takže tam připravujeme zhruba 24 parkovacích míst, která by byla v takovém režimu na parkovací kotouče. To znamená, aby ten člověk, který přijede si vyřídit věci na poštu, měl možnost tady na hodinu zaparkovat a pak to vyřídit si vše potřebné,“ uvedl starosta Sokolova Petr Kubis.

Město se obává zahlcení stávající pobočky především v dnech výplat důchodů a sociálních dávek. 

„Já určitě budu jednat i s vedoucí pošty, aby nám sdělila, jak to vidí o něj, jestli opravdu jsou schopni zajistit tu komfortní situaci, co nám slibovali. A v případě, že ne, no tak se budeme snažit jednat s vedením pošty, aby de facto splnila to, co slíbila. My neustále čekáme na to, kolik administrativních úkonů na poště 1 vlastně do současné doby bylo, protože my jsme dostali pouze, že na poště 5 bylo 380 administrativních úkonů denně. A navíc máme tady příslib, že nám pošta poskytne informaci, kolik seniorů si zajistilo donášku přímo do místa trvalého bydliště. Protože se opravdu, znovu opakuji obáváme, že když bude vyplácení důchodů, bude vyplácení dávek, že tam může dojít k nějakým kolizím. A to bychom velmi neradi,“ dodal Kubis. 

Pobočka pošty č. 5 na největším sokolovském sídlišti Michal bude citelně chybět především starším občanům města. Bezbariérová hlavní pošta v ulici K. H. Borovského 1420 má v pracovních dnech otevřeno 11 hodin v kuse, a to od 7:30 do 18:30 a v sobotu od 8 do 12 hodin. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy