Sokolov: Podmínky pro byty ve ZDRAPOSO jsou schválené (TV Západ)

Rada města Sokolova na svém posledním jednání schválila podmínky pro přidělování bytů v objektu ZDRAPOSO. V areálu, kde sídlí i Sokolovská chráněná zaměstnávající handicapované, vzniká 17 bytových jednotek za celkem 32 milionů korun.

dezinfekce

„Žádost o byt si mohou podávat občané starší 60 let. Minimální nájemné je stanoveno ve výši 95 Kč za metr čtvereční. Rozhodli jsme se jít veřejnou soutěží. K některým bytům jsou i zahrádky, které budou nedílnou součástí bytu. Tam je nájemné pevné – 3 Kč za metr čtvereční,“ uvedla starostka Sokolova Renata Oulehlová.

Byty jsou malometrážní ve velikosti od 35 do 53 metrů. Jeden si město ponechá jako bezbariérový pro potřeby handicapovaných. 

„Stavba by měla být hotova, byty rekonstruovány někdy na podzim. Takže opravdu s předstihem budou informace veřejně dostupné jak na webu města, tak v měsíčku Patriot, prostě ve všech našich dostupných kanálech,“ 

Přihlásit se může do soutěže obálkovou metodou každý, nejen občan města Sokolova. V objektu se plánuje i několik provozoven.

„Dále se v areálu budují komerční prostory, kde by největším objektem – prostorem měla být kavárna nebo cukrárna, kde by měli pracovat klienti naší Sokolovské chráněné dílny. Dále by tam měla být „masérna“ a ordinace stomatologa,“ doplnila Oulehlová.

Kauce pro zájemce je stanovena na trojnásobek základního nájemného. Pokud bude nový nájemník zároveň vlastnit jiný objekt k bydlení nebo byt, jeho nájemné se mu zvýší o 100 procent. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy