Sokolov: Opatření obecné povahy bude za všechny hájit město Kladno

Starosta Sokolova Jan Picka se v úterý 15. května 2018 zúčastnil setkání dvacítky starostů měst a obcí v Kladně. Hlavním tématem schůzky, kterou iniciovalo středočeské statutární město, bylo projednání společného postupu při soudním projednávání ústavní stížnosti proti zavedení opatření obecné povahy.

dezinfekce

Tento nástroj umožňuje omezení vyplácení doplatků v hmotné nouzi. Města tak chtějí zamezit zneužívání sociálních dávek, které často končí jako příjmy takzvaných obchodníků s chudobou. To se ale nelíbí skupině senátorů, která stížnost k Ústavnímu soudu ČR podala a domáhá se zrušení novely.

"Setkali se tady představitelé převážně Karlovarského a Ústeckého kraje. Jsme napříč regiony a politickým spektrem jednotní a budeme bojovat za to, aby nám, v podstatě jedinou zbraň, stát nechal," uvedl starosta Jan Picka a dodal, že společně všichni reprezentují přes půl milionu obyvatel, na jejichž životy související jevy dopadají stejně tíživě, jako na státní rozpočet.

O tom, že nové opatření má zamezit zneužívání doplatku na bydlení, jsme vás informovali zde a o sokolovské výzvě Ústavnímu soudu: Nerušte naše opatření proti zneužívání dávek - jsme vás informovali zde.

Všichni zúčastnění se na místě předběžně dohodli, že před ústavním soudem a při dalších veřejných jednáních bude všechny zastupovat město Kladno.

Starosta věc předloží ke schválení radě města koncem května. 


Zdroj: město Sokolov



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy